O nama

Signum je počeo sa radom 1996.g kada smo u ponudi imali samo rezanje vinil folije na kateru. Od tog vremena firma se razvijala i obogaćivala svoju ponudu raznim tehnologijama. Pored rezanja na kateru (1000mm+630mm ) raspolažemo solvent printerom, ink-jet printerom, i cnc mašinom za izradu 3d polistirol natpisa. Danas naš tim radi kompletnu uslugu izrade svih vidova reklamnih natpisa, kako na našem lokalitetu tako i na terenu.

Iz naše ponude izdvajamo:

Cutter
Pvc samolepljivi natpisi spadaju u najbrži i najekonomičniji vid izrade natpisa. Zbog širokog spektra primene kao sto su izlozi, table, svetleće reklame, natpisi na vozilima itd. često ih kombinujemo sa ostalim tehnologijama. U ponudi imamo PVC folije raznih karakteristika i trajnosti od 2-7 god. garancije u zavisnosti od primene.

Solvent stampa
Zbog sve veće potražnje za izradom fotorealističnih reklamnih natpisa, prvenstveno na vozilima a tako i na prosvetljenim reklamnim telima, kao i na gigantskim panoima postavljenim na gradjevinskim objektima uveli smo štampu velikih formata solvent tehnologijom. Ovaj vid štampe je višegodisnje otporan na sve atmosferske uticaje (vlaga, temperatura, UV zračenje).

Ink jet
Izlazeći u susret zahtevima štampe postera i fotografija velikih formata i ostalih zahteva štampe visoke rezolucije za unutrašnju primenu nudimo ink jet tehnologiju na sjanim ili mat, prosvetljenim ili samolepljivim materijalima.

3D polistirol natpisi
PS natpisi spadaju u najekonomičniji vid izrade 3D natpisa od punog materijala. Zbog atraktivnog izgleda imaju sve širu primenu kako eksterijerno tako i enterijerno. Izradjujemo ih kompjuterski CNC tehnologijom. Prednost nad istim natpisima od drveta, medijapana, metala itd. jeste otpornost na spoljne uticaje i mala specifična težina tako da ne iziskuju izradu nosećih konstrukcija.

Nudimo folije za razne primene:
- Zatamnjivanje i zaštita staklenih površina na objektima po ISO i HASAP standardima.
- U ponudu smo uvrstili i rad sa profesionalnom folijom svetski priznatog proizvodjača "LLumar".
- Sigurnosne folije (štite staklene površine od rasipanja stakla u slučaju loma)
- Nereflektujuće folije (obojene folije koje delimično ili sasvim odbijaju sunčevu svetlost)
- Reflektujuće folije (zaštita od uv zračenja, smanjivanje temperature u prostoriji, itd.)
- Dekor folije (za dekoraciju stakla, postizanje efekta peskiranog stakla, itd.)